För idrottare är mellantider självklara. Att stämma av hur man ligger till jämfört med tidigare är nyckeln till att hela tiden förbättra prestationen.

För dig som företagare gäller samma sak. Genom att få rapporter och fullständig kontroll med tips på förbättringar ger vi dig mellantiderna i det maratonlopp det innebär att vara företagare. Hela tiden snabb och alert utan att bränna allt krut på en gång.

Jul frågor

Skattefrijulklapp till anställda kan uppgå till 450 kr inklusive moms. Momsen är avdragsgill. Om gåvans marknadsvärde överstiger 450 kr inklusive moms får bolaget inget avdrag för den ingående momsen och hela gåvan blir skattepliktig för den anställda.

Julklappar till kunder är som huvudregel inte avdragsgill. Inget förhindrar dock att bolaget lämnar gåva i samband med affärsförhandling i samband med julen. Gåvan är då avdragsgill såsom representationsgåva och avdrag medges med 180 kr exklusive moms. Avdrag medges även för reklamgåvor. Reklamgåvor är produkter ur företagets egna sortiment eller enklare presentartiklar med företagets logotyp. Reklamgåvor till ett värde om 350 kr accepteras av skatteverket.

Julbord för anställda faller inom ramen för personalrepresentation. Avdrag för personalfest medges för 2 tillfällen under ett år. Avdrag medges för mat och dryck med 90 kr exklusive moms och 180 kr exklusive moms för kringarrangemang (t ex musikunderhållning). Inget förhindrar dock högre belopp. Högre kostnad blir dock inte avdragsgill och inte heller momsen blir avdragsgill på överstigande del.