För idrottare är mellantider självklara. Att stämma av hur man ligger till jämfört med tidigare är nyckeln till att hela tiden förbättra prestationen.

För dig som företagare gäller samma sak. Genom att få rapporter och fullständig kontroll med tips på förbättringar ger vi dig mellantiderna i det maratonlopp det innebär att vara företagare. Hela tiden snabb och alert utan att bränna allt krut på en gång.

Julgåvor m.m.

JULKLAPPAR TILL ANSTÄLLDA OCH KUNDER
Skattefria julgåvor till anställda får kosta 450 kr inklusive moms. En julgåva kan bestå i princip av vad som helst utom pengar. Julgåvor till kunder är normalt inte avdragsgilla.

Vad kan lämnas i gåva?

En skattefri julgåva kan bestå av i princip vad som helst. Under förutsättning att gränsvärdet på 450 kr inte passeras kan därför gåvor i form av t ex böcker, husgeråd, matvaror, vin eller aktier lämnas skattefritt.

Gåvor i form av pengar är däremot alltid skattepliktiga. Sådana presentkort som representerar olika varuslag eller tjänster, och som inte kan bytas mot pengar, accepteras dock som skattefria gåvor.

Enligt Skatteverket kan presentkort som ger rätt till ROT-avdrag – på samma sätt som andra presentkort på tjänster – ges som skattefri personalgåva.

Att ett presentkort kan ge rätt till skattereduktion påverkar alltså inte värdet av den skattefria gåvan.

Ett skattefritt presentkort på 450 kr kan därför betala hustjänster vars marknadsvärde inklusive moms uppgår till 900 kr.